نحوه تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت

قرارداد مشارکت در ساخت توافقی است که در آن صاحب ملک یا زمین، ملک خود را به سازنده می‌دهد و سازنده هزینه‌های ساخت را بر عهده می‌گیرد. در تنظیم این قرارداد باید به مواردی مانند مالکیت رسمی ملک، زمان‌بندی کار، تعیین سود و زیان، و ضمانت اجرایی توجه شود. همچنین، انواع مختلفی از قرارداد وجود دارد که بسته به شرایط تفاهم، نحوه تقسیم سود و مراحل مختلف پروژه متفاوت است.

نحوه تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت

در حال حاضر با با توجه به روند رشد بازار به سوی ساخت و ساز خانه‌ها و ساختمان‌های نو ساز بعضی از صاحبان املاک تصمیم به مشارکت با سازندگان املاک می‌گیرند. به زبان ساده تر صاحب یک ملک قدیمی یا یک زمین با توافق با سازنده، ملک خود را در اختیار او قرار می‌دهد و سازنده هزینه ساخت و ساز ملک را بر عهده می‌گیرد.  تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت و ساز یک نوع توافق دو طبقه محسوب می‌شود که ملک از یکی و سرمایه از یکی دیگر است.

در تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت به نکات زیر توجه داشته باشید

  • باید ملک دارای یک سند رسمی باشد و از صحت واقعی بودن مالک اطمینان حاصل کنید
  • زمان کار باید به طور کامل مشخص شود
  • سود و زیان باید تعیین شود
  • ضمانت اجرا برای هر دو  طرف که به تعهد خود عمل کنند.

سازنده در تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت تعهد می‌دهد که تمامی هزینه‌های ساختمانی و اداری پروژه را پرداخت کند. علاوه بر این سازنده باید مبلغی را به عنوان اجاره‌بها به مالک طی مراحل ساخت بپردازد. در تنظیم قرارداد به نکات زیر توجه داشته باشید.

شرایط خرید ملک در کانادا
شرایط خرید ملک در کانادا

ارتباط با مشتری
ثبت آگهی در ملکا – کلیک کنید

انواع تنظیم قرارداد مشارکت

  • نوع اول، در این نوع از قرارداد صاحب ملک زمین خود را در اختیار سازنده قرار می دهد. و سازنده متعهد می شود که هزینه ی ساهت بنا را پرداخت کند. در این قرارداد می تواند قیمت زمین و… ذکر نشود و فقط سازنده باید متعهد شود که ساختمان را باکیفیتی مشخص ودر زمانی معین تحویل دهد. و در نهایت هر دو طرف در کل ملک شریک هستند.
  • در نوع دوم تنطیم قرارداد مشارکت در ساخت، قرارداد به صورت مرحله ای انجام می شود. یعنی پس از اتمام هر مرحله از ساخت و ساز سهمی به سازنده داده می شود. برای مثال هر دو طرف متعهد می شوند. که پس از اتمام ساخت زیر سازی و اسکلت بندی ساختمان یک دنگ به سازنده داده می شود.
  • در نوع سوم قرارداد مشارکت در ساخت، اگر کار به مرحله مشخص رسید صاحب ملک به سازنده جهت دریافت سهم خود وکالت می دهد تا بتوانید برای تنظیم سند رسمی اقدام کند.
  • در نوع چهارم تنظیم قرارداد،برای مثال از ابتدا صاحب ملک سه دنگ از زمین را به سازنده واگذار می کند تا کار ساخت و ساز اغاز شود .

و در آخر از افرادی که تجربه ی این کار را دارند اطلاعاتی کامل دریافت کنید. حتما در دفترخانه اسناد رسمی برای تنظیم قرارداد بروید. تا با اطمینان کامل یک قرارداد اصولی درست را ببندید.

نتیجه‌گیری:

برای اطلاعات بیشتر از قوانین و مقررات تنظیم قرارداد و مشارکت در ساخت می‌توانید از مشاورین ملکا یخواهید شما را در این مسیر همراهی کنند.

ساختمان آرتیمان زعفرانیه
گروه ساختمانی لوتوس
متراژ از ۲۴۵ تا ۷۰۰

دنبال یک آپارتمان بی‌نظیر هستید ؟

با کارشناس‌های متخصص ما تماس بگیرید تا بهترین پروژه‌ها را به تفکیک مناطق به شما معرفی و راهنمایی کنند
تماس برای مشاوره تخصصی

پیشنهاد برای مطالعه بیشتر

ویژگی‌ یک ملک مناسب

ویژگی‌ یک ملک مناسب

تحریریه ملکا • ۱۳ بهمن ۱۴۰۳
ساختمان لوکس

ساختمان لوکس

تحریریه ملکا • ۱۱ بهمن ۱۴۰۳
طرح ثبت نام در سامانه املاک و اسکان

طرح ثبت نام در سامانه املاک و اسکان

تحریریه ملکا • ۱۱ بهمن ۱۴۰۳
بهترین کافی شاپ ولنجک

بهترین کافی شاپ ولنجک

تحریریه ملکا • ۶ بهمن ۱۴۰۳

هیچ دیدگاهی وجود ندارد

اولین نفری باشید که دیدگاهی را ارسال می‌کنید.

ارسال دیدگاه